Nalatenschap

Neem Interserve op in uw testament

Wat is een nalatenschap?

Er zijn twee mogelijkheden om ook na uw leven te blijven investeren in mensen die Jezus’ liefde willen delen: een erfstelling en een legaat.

Interserve wat is een nalatenschap
interserve - nalatenschap

Hoe het werkt

Erfstelling
In uw testament benoemt u Interserve als enige of als mede-erfgenaam. In een testament kun je zoveel erfgenamen opnemen als je wilt. U bepaalt zelf welk percentage van de erfenis iedere erfgenaam ontvangt. De hoogte van het bedrag wordt dus niet in het testament vastgesteld.

Legaat
In uw testament neemt u een vast bedrag op dat u nalaat aan Interserve. Wie al een testament heeft, kan daar op ieder moment nog een legaat in laten opnemen door de notaris. Een voorbeeldtekst is: “Ik legateer vrij van rechten en kosten aan Stichting Interserve Nederland te Driebergen-Rijsenburg een bedrag van € … om te worden afgegeven drie maanden na mijn overlijden”.

Wij helpen u graag

Voor beide mogelijkheden kunt u terecht bij uw notaris. Als u wilt, komt onze directeur vrijblijvend bij u op bezoek om u te informeren over de mogelijkheden.

Goede doelen zoals Interserve zijn vrijgesteld van successierechten (schenkingsbelasting). Dit betekent dat het hele geschonken bedrag ten goede komt aan ons werk met en voor mensen uit Azië en de Arabische wereld. Bel ons voor meer informatie of een afspraak: 0343 745400 of stuur een e-mail naar onze directeur Jop Engelage.

Voor algemene notariële vragen kun je de notaristelefoon bellen: 0900 – 3469393 of kijken op www.notaris.nl.

jop2 300x300

Volg ons via de volgende kanalen