Dag van Nationaal Gebed

18marDe hele dagDag van Nationaal Gebed

Details van het evenement

‘A scared world needs a fearless church’ – Aiden Wilson Tozer

Juist in een tijd als deze willen ook wij van Interserve laten zien dat we één zijn in Hem. En samen, ver weg of dichtbij, op welke plek dan ook ons keren naar onze Vader.

Nederland is, net als grote delen van de wereld, getroffen door het Coronavirus. De situatie wordt met de dag ernstiger en de maatregelen treffen steeds meer mensen direct. Als christenen zijn we niet immuun voor het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich mee brengt. Maar we hoeven ons daar niet door te laten leiden. We mogen vertrouwen dat God ook in deze situatie de Heer is.

Christenen hoeven niet in paniek te raken. We leven immers voor Christus, die ons in staat stelt om nuchter te blijven en met aandacht het goede te zoeken voor anderen. Elke keer als we in de verleiding komen om toe te geven aan angst, kunnen we een bewuste keuze te maken om toch in vertrouwen en openheid te reageren.

We hebben hoop – voor onszelf, en hoop om door te geven. Net als de corona bij een zonsverduistering is het licht nooit volledig weg. Sterker nog, het licht is sterker dan de duisternis. Juist in donkere tijden kunnen we die hoop laten zien aan de mensen om ons heen. Allereerst door onze opstelling. Maar ook door praktisch om te zien naar de mensen om ons heen.

Daarom nemen de ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, de Raad van Kerken in Nederland en MissieNederland gezamenlijk het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Gebed helpt om onze ongerustheid aan God over te geven, om anderen te zegenen, en om God te vragen ons zijn bedoelingen te laten zien in moeilijke omstandigheden. Interserve Nederland sluit zich op deze dag graag aan bij dit initiatief!

Dit is wat we graag met zoveel mogelijk christenen in het hele land doen, niet door fysieke samenkomsten maar door een ‘virtuele’ gebedsbeweging via internet en sociale media.

Bekijk hier het programma voor deze dag: https://portal.eo.nl/zondag/nationaal-gebed 

Tijd

18 Maart 2020 De hele dag(GMT+02:00)