Doen en denken

De eerste blog van het nieuwe jaar. De feestdagen zijn hard voorbij gegaan, en ik zit nu midden in van alles en nog wat. Op het moment dat ik dit schrijf, heb ik even pauze van de online conferentie van ons ISV team. Ik ben betrokken geweest bij de organisatie ervan, en nu zitten we er midden in. Het is jammer dat we elkaar niet face-to-face kunnen zien, maar we zijn wel heel blij dat we de technologie hebben om elkaar van afstand zo te spreken.

Verder zit mijn agenda weer aardig vol! Over iets meer dan een week vertrek ik met nog twee andere teamleden naar een ander land voor een conferentie over vluchtelingen en wat er allemaal wel (of niet) gedaan wordt om hen te helpen. Ik heb er enorm veel zin in! Het lijkt me heel tof om mee te kijken met wat er op andere plekken allemaal gebeurt. En we blijven natuurlijk ook nog een nachtje extra om even de toerist uit te hangen. Als we er dan toch zijn…

In de tussentijd zijn we bezig geweest met de fondsenwerving voor een winterkleding-project. En ik ben heel blij om te zeggen dat dat heel goed loopt! We hopen van de opbrengst een berg nieuwe winterkleding te kunnen halen voor de gezinnen die bij ons centrum bekend zijn. Het gaat om zo’n 150-200 gezinnen, dus zelfs met de grote opbrengst die we tot nu toe hebben zullen we niet iedereen van iets uit alle kledingcategorieën kunnen voorzien. Dat betekent dat we nu heel druk bezig zijn om uit te zoeken waar we kleding van goede kwaliteit voor zo min mogelijk geld kunnen vinden. Dat is nog een aardig uitzoekwerkje, zeker omdat de meeste winkels of markten geen voorraad voor 150-200 gezinnen hebben. Praktisch betekent dit dat ik door mijn taallerares van hot naar her word gesleept, wat ergens ook wel heel leuk is. Je krijgt toch weer een andere kant van de cultuur mee, en je ontmoet hele leuke nieuwe mensen!

*Update een paar dagen later* Vandaag hebben we een deal gesloten met iemand die zo goed als alles kan leveren! Hij runt een winkel met zijn familie (ouders en broer), een winkel die al 30 jaar in de familie zit. Het zijn enorm lieve mensen, en ze zijn echt heel erg behulpzaam. Het is mooi om hen te leren kennen en om de lokale bevolking zo ook te kunnen steunen.

Daarnaast ben ik zelf ook druk bezig met nadenken over mijn vervolgstappen. Ik merk dat ik toch wel vaak de vraag krijg wat ik na deze twee jaar ga doen. Dus laat ik daar maar vast een korte update over geven: Ik weet het nog niet. Wat ik weet, is dat ik wel met deze doelgroep wil blijven werken. Maar hoe dat er precies uit zal gaan zien, en waar ik dat ga doen, dat is nog onduidelijk. Ik heb veel ideeën en vage vermoedens over waar ik na deze twee jaar ga zijn, maar het is nog niet zeker. In de tussentijd ben ik wel bezig met het volgen van cursussen en trainingen, wat ik ook heel leuk vind om te doen.

Kortom, veel te doen en veel om over na te denken. Maar het zijn wel hele mooie dingen, veel mooie zegeningen. Ik ben echt heel blij met de mensen die ik hier heb mogen ontmoeten in het afgelopen jaar. Dat zijn contacten die ik niet snel meer kwijt zal raken!

Volg ons via de volgende kanalen