Een beginnend ritme : Mijn normale bezigheden – Oktober 2019

De eerste maand zit er alweer op.
Met veel nieuws te bewonderen en uit te zoeken is de tijd omgevlogen.
Alles begint iets normaler te voelen en ik kan mij hier nu aardig redden.
Ondertussen begin ik een ritme te ontwikkelen.
Hieronder een korte beschrijving van daar waar ik het meeste mee bezig ben.

Mijn werk

In een standaard week ben ik op maandag, woensdag en vrijdag op kantoor. De eerste weken waren vooral heel veel inlezen in de projecten en ontdekken hoe alles hier werkt. Ondertussen ben ik met mijn eerste echte taak bezig. Het ordenen van huidige handleidingen en trainingsmaterialen om vervolgens, waar nodig, deze te updaten samen met de lokale collegaโ€™s. Deze worden gebruikt in de projecten om trainingen te geven aan mensen op het gebied van gezondheid, voedsel verbouwen in moestuintjes en op een klimaat slimme manier, sparen en investeren etc. Op dit moment vooral kantoorwerk. Het aanvragen van vergunningen om naar een project gebied te gaan duurt twee maanden, dus het duurt nog even voordat ik het veld in mag/kan.

Taalschool

De overige twee doordeweekse dagen (dinsdag en donderdag) ben ik te vinden in de taalschool. Ongeveer alles aan de taal en cultuur is anders dan in Nederland. Op de foto zijn mooie rondjes te zien die hier letters voorstellen. Letters als de Tรจ, The (met veel lucht) en nog een T klank die je uitspreekt met je tong tussen de tanden.ย  Of Hoge, lage en korte tonen. Een hele uitdaging, maar ik ga mijn best doen! Gelukkig zijn mijn taaldocenten erg behulpzaam en geduldig.

Eten

Tja, ik kan nu eenmaal niet zonder. In het begin was het nog best wel uitzoeken hoe ik aan eten kon komen. Op straat zijn ontzettend veel eetgelegenheden, maar wat is goed en veilig? Over het algemeen is het heerlijk! Nu mijn buik een beetje gewend is kan ik veel dingen uitproberen. Er zijn hier veel soorten fruit en groente en als Nederlander heb ik ook mijn yoghurt en brood gevonden. Komt wel goed ๐Ÿ™‚

Slapen

Het appartement waar ik verblijf heeft een kamer met een bed. Helemaal voor mij alleen ๐Ÿ˜ฎ Elke avond val ik best wel moe hier op neer. Ik heb nog vrij veel slaap nodig, zodat mijn hersens dingen kunnen verwerken. En gelukkig is er airconditioning, zodat ik enigszins afgekoeld in slaap kan vallen.

Genieten

Nu ik iets meer gewend ben, heb ik energie over om een beetje rond te kijken in de stad waar ik woon. In het weekend onderneem ik kleine uitjes naar bijvoorbeeld oude Engelse gebouwen, een pagode, dierentuin (heerlijk groen) of een skybar bovenop een hoge flat met mooi uitzicht. Daarnaast leer ik te genieten van de kleine dingen: airconditioning, fruit juice, avondkoelte of een vriendelijke glimlach. Volgend (lang) weekend is een nationale feestdag, dus een goede tijd om met leuke mensen een bezoek te brengen aan een andere stad met mooi natuurlijk buitengebied. Een fijn vooruitzicht! Tot ziens maar weer en groetjes daar in het koude Nederland. Mocht je willen reageren? Dat kan via onderstaand emailadres: Irisnaarzuidoostazie@hotmail.com

Volg ons via de volgende kanalen