Een hoop vrije dagen :) – November 2019

Yeah! Naast mijn normale werkzaamheden, heb ik deze maanden wat vrije dagen πŸ™‚ Tijd om wat van het land te zien buiten de grote stad waar ik woon en weer van groen en natuur te genieten. Daarnaast heb ik ook wat filmpjes en foto’s gemaakt voor een impressie van hoe ik hier leef.

Zoals beschreven in mijn vorige blog, ga ik nog steeds drie dagen per week naar mijn werk en 2 dagen per week naar mijn taalschool. Afgelopen tijd onderbroken door een aantal nationale vrije dagen. De eerste is in oktober, het Lichtfeest. Een Boeddhistisch feest waarin men met vele lampjes Boeddha wil verwelkomen die, naar men gelooft, uit de hemel neerdaalt. (Zie foto van verlichte pagoda) De lichtjes zijn best mooi en voelen een beetje aan als kerst zoals in het westen, maar willen jullie meebidden voor de betekenis en dat de mensen hier De Vader mogen leren kennen?

Een ander boeddhistisch feest sluit hier op aan in november. Wederom met lichtjes, maar nu ook erg gericht op het doen van goede daden. Voor mij gaven deze vrije dagen de kans om twee keer een weekendje weg te gaan. De eerste met mijn huisgenoot en haar collega’s richting het zuiden (zie foto) en de tweede naar het noorden waar iemand van mijn leeftijd via dezelfde organisatie uitgezonden is. We hebben fijn kunnen delen en mooie dingen gezien πŸ™‚

Tussen deze twee boeddhistisch feestdagen zijn er op straat veel geldopzamelingsacties voor boeddhistische kloosters. Meestal gepaard met harde muziek. Via deze link kan je een filmpje zien:Β https://youtu.be/saYxW4rRDTo

Ergens hadden we ook nog een hindoeΓ―stische vrije dag, want elke andere godsdienst krijgt ook een dag vrij. Met Kerst hoef ik dus gelukkig niet te werken! Eind November is er straks nog een feestdag voor een politieke reden. En komend weekend maak ik zelf een extra vrije dag, niet omdat ik die nu nodig heb, maar omdat ik mijn visum moet verlengen en daarom even het land uit moet. Ik heb al stapels papieren klaar liggen om hier straks weer te mogen zijn.

Dat was het dan weer voor deze maand. Bedankt voor het lezen! Mocht je willen reageren? Dat kan via irisnaarzuidoostazie@hotmail.com Adieu!

 

Hier nog twee filmpjes van mijn normale bezigheden:
https://youtu.be/sXiMXwLmdts
https://youtu.be/7__LBSgV1cU

Volg ons via de volgende kanalen