Gearriveerd

Ongeveer een week geleden ben ik aangekomen in West-Azië. De vlucht verliep vrij vlot, en eenmaal op het vliegveld werd ik heel goed opgevangen door mijn contactpersonen. Ik heb de eerste paar nachten bij hen overnacht. Een paar dagen later ben ik verhuisd naar mijn (voorlopige) woning: een bovenverdieping van het huis van een ander gezin.

Ik ben enorm goed opgevangen in hun huis; ze zijn allemaal erg blij dat ik er ben komen wonen. Ik kan hen natuurlijk helpen met het betalen van de huur, maar bovenal is het voor hen fijn dat ik er ben omdat de twee kinderen nu veel thuis Vanwege een soort halve lockdown hebben ze weinig contact met andere kinderen, waardoor ze blij zijn om weer eens een ander gezicht te zien.

Zelf ben ik erg blij dat ik hier mag wonen! Het is heel mooi om in zo’n gastvrij en liefhebbend gezin terecht te komen. Ze zijn allemaal zo enthousiast en vol van God! Ze hebben ook echt een passie voor de vluchtelingen in dit land, en ze doen wat ze kunnen om de leefsituatie van deze vluchtelingen te verbeteren.

Het centrum waar ik werk, is helaas nog steeds gesloten, vanwege de pandemie. Een paar verdiepingen hoger zit nog een appartement dat ook bij het centrum hoort. Hier hebben we een paar dagen geleden wel een hele berg kleding kunnen sorteren. De vraag is nu alleen nog hoe we deze kleding kunnen verdelen onder de vluchtelingen. Eerder heeft het team van het centrum dit ook gedaan; toen konden de mensen nog (in kleine groepen) kleding komen ophalen. Maar met de huidige maatregelen is dat dus helaas geen optie meer. Dat is dus nog even zoeken. Maar we vertrouwen erop dat dat gaat lukken, en dat we daarnaast ook nog andere manieren kunnen vinden om uit te reiken naar de vluchtelingen in dit land.

Voor nu kan ik zelf nog weinig doen, voornamelijk vanwege de huidige omstandigheden. Ik ben nog op zoek naar een manier om taalstudie te doen; zodra ik die heb gevonden, kan ik ook wat meer in een ritme komen en mezelf hier wat makkelijker voortbewegen.

Al met al gaat het dus eigenlijk hartstikke goed! En last but not least: Het eten is hier echt heel lekker 🙂

Volg ons via de volgende kanalen