Kind in de expat wereld

Blijheid en vrijheid: de internationale basisschool ????. Altijd wanneer ik de school binnenstap, komt er een lach op mijn gezicht. De vrolijkheid van de kinderen is super aanstekelijk.

De afgelopen maand heb ik (Roos) in verschillende klassen meegekeken om de docenten te helpen met kinderen die zich wat anders gedragen dan de rest. Het is super interessant, soms wat aandoenlijk om de kinderen te observeren. Maar ook is het lastig om te zien dat er een enorme druk ligt op sommige kinderen. Hoewel op deze school vooral kinderen te vinden zijn van expats, zijn de verschillen groot vergeleken met Nederland: de klassen zijn hier gevuld met een Shasan, Jeung-li, Marc en Nashuan; locale rijke families, Korea, Amerika en Afrika.

Alle ouders gaan verschillend om met hun kinderen wat het soms moeilijk maakt om het gedrag te duiden. Van Aziatische kinderen wordt veel verwacht. Koreaanse meisjes worden opgevoed met veel regels en discipline, maar de jongens worden eigenlijk helemaal vrijgelaten: ‘boys are boys’. De kinderen van hier hebben vaak veel feesten en blijven laat op waardoor ze slapend in de klas zitten. En van beide kinderen ligt er veel nadruk op prestatie. De school doet er alles aan om goed in te spelen op alle verschillen. En midden in alle gekte is het toch een hele positieve en opbouwende plek!

Volg ons via de volgende kanalen