Newsletter #3

Lieve allemaal,

Deze nieuwsbrief zal dit keer niet zo lang zijn als de vorige, we willen jullie graag een korte recap van afgelopen tijd geven en we hebben twee grote announcements! Namelijk:

  1. Vertrekdatum is vastgesteld;
  2. We gaan als Tommie & Judy door het leven.

Afscheid
Sinds halverwege februari is Judy al werkloos. Judy heeft na vier jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt afscheid genomen van de afdeling. Dit ging niet ongemerkt voorbij, de afdeling was versierd en er was overheerlijk gebak. Het afscheid zat er natuurlijk al geruime tijd aan te komen, maar toch was het best wel emotioneel. Judy kijkt terug op een mooie en leerzame tijd op de afdeling en ze gaat iedereen missen.
Tommie is sinds eind februari werkloos en is ook flink uitgezwaaid. Het was een mooi afscheid, Tommie gaat zijn werk en zijn collega’s missen. We zien uit naar de nieuwe fase en zijn heel dankbaar dat we de afgelopen fase zo mooi hebben mogen afsluiten.

Tickets
Dan komen we bij de eerste announcement: onze tickets zijn geboekt, 29 maart vertrekken wij uit Nederland! We vliegen eerst naar Bangkok en zullen een korte tijd in Thailand verblijven. De reden hiervoor is dat er begin april een conferentie van de organisatie in Phuket is. Dit is very exciting, want we zullen voor het eerst de leden van het lokale team ontmoeten! We hebben via e-mail en Zoom al veel contact gehad, maar we kijken er naar uit om ze in het echt te ontmoeten en te leren kennen. Na de conferentie zullen we verder reizen naar het land van bestemming. Dit doen we gelukkig samen met enkele leden van het team, zodat we hopelijk veilig en zonder problemen zullen arriveren!

Final sale
Maar voordat het zo ver is en we in de tropen zitten moeten er nog een aantal praktische zaken geregeld worden, waarbij het belangrijkste het leeghalen van ons huis is. Omdat we nu in een huurhuis wonen moeten we al onze spullen ergens stallen en alles wat we niet kunnen stallen wordt verkocht.

Speaking of spullen verkopen, 11 en 12 maart houden wij een final sale bij ons thuis. Iedereen is van harte welkom om langs te komen, het is vrije inloop. Wie weet zit er nog wat leuks tussen! Delen mag (heel graag zelfs!), het zou fijn zijn wanneer er veel mensen vanaf weten en we hopelijk veel spullen kunnen verkopen.

Time to say goodbye
Naast het opruimen en stallen van onze spullen staat deze maand ook in het teken van afscheid nemen. Afscheid nemen van onze lieve vrienden en familie. Dit is niet altijd makkelijk, het leven gaat in Nederland vanzelfsprekend ook door. Zo wordt er in het voorjaar een kindje verwacht. En gaat er deze zomer een verhuizing plaatsvinden. Allemaal life-changing events die gaan gebeuren en waar wij niet bij kunnen zijn. Dit is de downside van het weggaan. Omdat we weten dat we iedereen gaan missen zorgen we er nu voor dat we veel tijd met hen kunnen doorbrengen. En natuurlijk drukken we iedereen op het hart: β€˜Het is maar voor een jaar!’ We gaan het zien.

Naast het afscheid nemen van onze dierbaren zijn we ook uitgezwaaid door de kerkelijke gemeente. Hiervoor was een uitzwaaidienst gepland op 5 maart om 11.30u. Hierin kregen wij de zegen mee van de gemeente, heel bijzonder! Omdat Tommie niet officieel lid is van de gemeente heeft Judy vooraan de zegen in ontvangst mogen nemen. Tommie kon er helaas niet bij zijn, goede vrienden hadden net dit weekend een guys-trip als afscheid gepland. Maar niet getreurd, Tommie heeft de dienst op afstand bijgewoond en was er in spirit bij.
De zegen werd uitgesproken door ons kerkelijk contactpersoon, onze collega van Interserve en Judy’s ouders. Dit was een heel mooi en emotioneel moment, de woorden die gesproken werden raakten ons diep en we voelden de liefde en bemoediging die ons werd meegegeven. Het lied dat hierna werd gezongen als zegenlied was Opwekking 845, het lied deed ons wel even wat tranen wegslikken. Wat een verbondenheid! De dienst werd bijgewoond door onze beide families en goede vrienden, hierna zijn we met elkaar samen gekomen en hebben we van elkaars gezelschap kunnen genieten onder het genot van een heerlijke lunch.

Tommie en Judy
Je zal wel denken, over wie hebben ze het toch de hele tijd? We hebben een tweede announcement: onze namen zijn veranderd! Niet officieel natuurlijk, maar online. Omdat het niet veilig voor ons is om online onder dezelfde namen bekend te staan als onder onze echte namen, hebben we de namen op de site veranderd naar Tommie en Judy. Ook zijn onze gezichten op de foto geblurd, zodat ze ons niet kunnen linken met de organisatie. Het grootste risico van online herkend worden en gelinkt worden aan de organisatie is dat we het land uit worden gezet en de projecten in gevaar komen. Vandaar dat we de naam van het land niet kunnen noemen (en het dus Zuidoost-AziΓ« noemen) en we niet met naam en toenaam online kunnen staan.

Tot slot
Zoals gezegd staat deze laatste maand in Nederland vooral in het teken van opruimen en afscheid nemen. Dus vooral belangrijk om te onthouden:

– 11 en 12 maart final sale bij ons thuis;
– 29 maart definitief vertrek uit Nederland!

Heel veel liefs,
Tommie en Judy

Volg ons via de volgende kanalen