Papa in Bangladesh

Leendert heeft een goede vlucht naar Bangladesh gehad. Lida heeft hem met de meiden uitgezwaaid in Heerenveen, en de meiden zeggen nu steeds als ze papa via de video-chat spreken ‘papa met trein naar Bangladesh’. Gelukkig voor hem zat er ook nog een stuk vliegreis bij, zodat hij donderdagochtend al in Dhaka aan kon komen.

Leendert is warm ontvangen door een vriend die in Dhaka samen met zijn gezin en inwonende ouders en gehandicapte zwager woont. Hij heeft als social worker binnen de psychiatrie/verslavingszorg gewerkt, heeft een breed netwerk en maakt documentaires. Samen hebben ze in de afgelopen week meerdere projecten op het vlak van verslaving in en rondom Dhaka bezocht en met veel mensen gesproken. Ook hebben ze het idee opgevat een documentaire te maken om het onderwerp verslaving beter bespreekbaar te gaan maken, omdat er een groot stigma op ligt. Een van de citaten uit zijn mails: ‘Ik heb heeeeel heel erg veel geleerd’.

Documentaire gemaakt door vriend over dagbestedingsplek voor mensen met autisme in Bangladesh – benieuwd hoe verslavingsdocumentaire gaat worden…

Lida en de kids verblijven deze vakantieweek bij opa en oma en hebben al veel familie-bezoekjes gedaan en Lida is druk aan het studeren om haar kindergeneeskundige kennis voor vertrek naar Bangladesh weer wat op te frissen.

Momenteel bereiden Bangladesh en India zich voor op de komst van cycloon Fani, graag jullie gebed voor veiligheid voor de mensen en wijsheid voor Leendert en zijn vriend hoe eventueel zijn reisplannen aan te passen.

Volg ons via de volgende kanalen