To travel or not to travel – Februari 2020

Hoi allemaal,

Leuk dat u mijn belevenissen weer wilt volgen. In januari en Februari heb ik veel van het land mogen zien, want… 

Mijn ouders en zusje kwamen op visite! 
Samen hebben we alle (toeristische) hoogtepunten kunnen bekijken én van elkaar kunnen genieten.

In deze blog kan ik dus iets meer uitleg geven over de rest van het land aan de hand van foto’s. (De foto’s worden scherp als je op ze klikt)

Laten we beginnen met wat landbouw. Afgelopen maanden was ik al veel bezig met landbouw in Myanmar, maar ben ik nog steeds niet naar onze projectgebieden geweest om de landbouw daadwerkelijk met mijn eigen ogen te zien. Tijdens de reis hebben we door rijstvelden gelopen, boeren vanuit de trein en bus begluurd en werden we door onze tuk tuk chauffeur extra verwend door een stop bij ploegende ossen. Het groei seizoen is hier vooral tijdens het regenseizoen (rond onze zomermaanden). De overige maanden valt er nauwelijks een druppel en gewassen hebben toch echt water nodig. Toegevoegd een foto van onder andere: een irrigatie ‘structure’, het planten en ploegen van een suikerriet veld, wat vergezichten, rijst velden (het zeer groene gewas).

Hier gebeurt nog heel veel handwerk, of een soort van huis fabriekjes op mini schaal. Potten, elastiekjes, paraplu’s, krijtbordjes,  enz. wordt allemaal met de hand gemaakt. In de foto’s te zien: Het ‘papier’ van de paraplu waar als versiering bloemetjes opgelegd worden, het maken van de steel van de plu & het eindresultaat, ik aan het helpen met potten maken (ben geen natuurtalent) en verven.

Op één van de foto’s krijg ik een goedje op mijn wang gesmeerd, genaamd taneka. Vele vrouwen en ook wat mannen dragen het voor de huid en als zonbescherming.
Als blanke, blonde met zonnebril ben ik hier een zeer gewild foto object. Daarom ook een foto van mij met random lokale mensen die met mij op de foto wouden.

En als laatste vond ik de foto’s van het strand te mooi om niet te delen. Mocht iemand nog de behoefte hebben om op een bijna leeg tropische strand te vertoeven, kom dan hierheen. 

 

Vragen en opmerkingen of lieve woorden kunnen jullie ook delen via irisnaarzuidoostazie@hotmail.com

Liefs Iris

Ps. Mocht u denken dat ik alleen maar aan het reizen ben… Ondertussen zit ik weer gewoon op kantoor te werken en vreemde tekens en klanken in mijn hoofd te stampen.

pps. De meeste foto credits gaan naar mijn zusje

Volg ons via de volgende kanalen