Newsletter #1

Lieve vrienden en familie,

Ten eerste willen wij jullie van harte bedanken voor jullie donaties! We zijn hiermee weer een stukje richting Zuidoost-Azië geholpen 😊! Het geld dat wij tot nu toe hebben mogen ontvangen is iets meer dan 12% van de hele begroting. Als het wordt doorberekend inclusief de periodieke giften is dit rond de 25%. Dit betekent dat we nog heel wat nodig hebben.  

In dit blog praten we jullie bij over hetgeen waar we nu mee bezig zijn. En dat is voornamelijk de fondsenwerving. Nadat we bezig zijn geweest met het promoten van ons project via verschillende kanalen, zijn we nu van plan om met acties geld in te zamelen. Denk hierbij aan dinner parties, verkoop van koek en snoep, etc. Er zijn waarschijnlijk genoeg ideeën om geld in te zamelen.

MAAR

Wij merken dat we dit gedeelte van ons traject erg lastig vinden. De fondsen werven, mensen vragen voor donaties, het creatief zijn in het bedenken van leuke acties. We merken dat we hierdoor soms vastlopen en het lastig vinden om ermee verder te gaan.

In dit hele traject komen we onszelf en elkaar echt tegen. Het hele idee om in het buitenland te gaan wonen en werken is super exciting, maar de realiteit van fondsenwerving vinden wij erg pittig. Het voelde in het begin onwennig. Door ermee van start te gaan en hierover te praten en sparren met vrienden, familie en collega’s merken we dat het ons steeds beter afgaat.

DUS

Wij gaan met goede moed verder! Hierbij is jullie mental support van hele grote waarde! De betrokkenheid, het meedenken, de warme gesprekken, de lieve berichtjes die ons een hart onder de riem steken. Dit is echt zo waardevol! Hierdoor worden wij enorm gemotiveerd om met hernieuwde energie verder te gaan.

TOT SLOT

Wij kunnen niet genoeg benadrukken wat jullie betrokkenheid voor ons betekent. Dankzij jullie worden we bemoedigd om door te gaan en voelen we ons gesteund. Wij maken graag gebruik van de support en doen een beroep op de creatievelingen onder jullie:

  • Heb je een goed idee voor fondsenwerving, laat ons dit weten!
  • Wil je zelf initiatief nemen om fondsen te werven voor ons project, heel graag!
  • Heb jij een talent en wil je dit inzetten om ons te helpen, meld je aan!
  • Voel je vrij om ons verhaal delen!

Delen kan via social media, e-mail, mond-tot-mond reclame, op je werk, iemand die je bij de krant kent … de opties zijn eindeloos!

Bedankt voor het nemen van de tijd om onze allereerste newsletter te lezen! Heb je nog vragen, stel ze gerust (of check eerst onderstaande ‘veelgestelde vragen’ en wellicht wordt je vraag hiermee al beantwoord 😉)!

Heel veel liefs,

Tommie & Judy

P.S.: Tot slot nog een leuk weetje: Interserve is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Je gift is daarmee geheel of gedeeltelijk aftrekbaar van de belasting. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Veelgestelde vragen

  • Hebben jullie al een datum wanneer jullie vertrekken?

Wij hebben nog geen datum geprikt om te gaan. We kunnen pas vertrekken wanneer we de helft van ons budget toegezegd hebben gekregen via donaties, dit gaat om het bedrag van €20.000,-.

We hebben regelmatig contact met collega’s van Interserve in Zuidoost-Azië. Zij verzekeren ons er van dat onze placements gewoon beschikbaar blijven, ongeacht de date of arrival. Ze benadrukken dat wij onze tijd moeten nemen, zodat we ons t.z.t. zonder (geld)zorgen kunnen inzetten.

  • Waar wordt het gedoneerde geld precies voor gebruikt?

De donaties die wij van jullie mogen ontvangen zijn voornamelijk voor ons levensonderhoud. Omdat wij op vrijwillige basis gaan werken zijn wij afhankelijk van jullie giften. Naast het levensonderhoud zijn de volgende onderwerpen opgenomen in de begroting: huisvestingskosten, vliegtickets, verzekering, taalstudie, conferentiekosten, transportkosten en de vaste bijdrage voor Interserve.

  • Zien jullie wie er heeft gedoneerd?

Wij zien niet het bedrag dat wordt gedoneerd en door wie dit wordt gedoneerd. Het bijhouden van de giften wordt door Interserve gedaan, zij beheren het geld. Wij krijgen maandelijks een terugkoppeling van hen met een lijst van donateurs, dus vermeld bij donatie vooral je naam en e-mailadres zodat wij jullie kunnen bedanken!

Volg ons via de volgende kanalen