Zoektocht

Ik wil jullie een stukje vertellen over mijn zoektocht om als verpleegkundige in het buitenland te willen gaan werken.

Na dat ik in 2014 terug uit Kenia kwam ben ik gaan werken in een verpleeghuis. Door die jaren heen kwam steeds vaker bij mij de vraag op β€˜is dit het nu? Moet ik mijn hele leven mensen helpen die β€˜alles’ voor handen hebben?’ En steeds vaker ging ik vragen: God wat wilt u dat ik doe? En de herinneringen van Kenia kwamen weer naar boven. Eigenlijk wist ik niet zo goed raad met mijn vragen en heb ik ze naast mij neergelegd.
Op mijn werk moedigden ze mij aan om de opleiding verpleegkundige te gaan doen en dat ben ik dan ook gaan doen. Sinds afgelopen februari mag ik mij dan ook echt verpleegkundige noemen.

Aan het eind van de studie kwamen dezelfde vragen weer terug als een aantal jaar hiervoor en ook gedachten over het buitenland. Door te bidden en bijbel te lezen kreeg ik niet het duidelijke antwoord wat ik graag zou willen. Maar de gedachten gingen ook niet weg.
Ik ben op zoek gegaan naar een organisatie wat bij mij zou passen waar ik aan de slag kan gaan als verpleegkundige voor een aantal maanden. Ik kwam bij Interserve uit, een organisatie waar ik kan werken als een christelijke verpleegkundige. Na lang wikken en wegen heb ik toch besloten om mij aan te melden. Want niks doen voelde ook niet goed. Na een aantal gesprekken ben ik aangenomen bij Interserve en momenteel zijn we in gesprek om een passende plek te vinden. Ik bid dat God mij een passende plek geeft. Een plek waar ik tot Zijn eer kan werken, een plek waar ik mij kan inzetten voor mijn naasten waarbij de gezondheidszorg niet zo vanzelfsprekend is.

Momenteel ben ik bezig om mij voor te bereiden. Ik volg de online cross-cultural mission van All Nations (bijbelschool in Engeland). Hierin leer ik meer over mijzelf, de bijbel en wat een missie inhoudt en hoe om te gaan met andere culturen. Op deze manier hoop ik goed voorbereid op weg te gaan.
Momenteel zijn er veel dingen in de wereld onzeker. De bedoeling is dat ik in het najaar vertrek. Maar of dit allemaal mogelijk is weet ik niet. Niemand kan mij hier een antwoorde op geven. Ik heb het los gelaten. Een ding weet ik wel: Alles gaat volgens Gods plan.

Ik zie er naar uit om elders aan het werk te gaan.

Volg ons via de volgende kanalen