interserve on track

We nemen je mee Long Track

Alle uitzendingen langer dan twee jaar.

Wat is een langetermijnuitzending?

Als Long Tracker werk je fulltime in het buitenland voor een periode van minstens twee jaar. Je krijgt een passende werkplek in een organisatie of bedrijf, maar je maakt ook deel uit van een Interserve-team. Je staat er dus niet helemaal alleen voor! Na een eerste introductie in het land zelf, begint je taal en cultuurstudie. Die heb je nodig om je vakkennis goed te kunnen overdragen en persoonlijke gesprekken te kunnen voeren. En daarna ga je aan de slag.

amy-hirschi-JaoVGh5aJ3E-unsplash
Interserve opleiding

Voorbereiding

Hieraan gaat een grondige voorbereiding vooraf. Interserve begeleidt je bij het opbouwen van een thuisfront, dat gaat zorgen voor je inkomen. Daarnaast volg je een opleiding op het gebied van interculturele communicatie en zending, het liefst in Engeland.

Duur van de uitzending

De meeste Long Trackers blijven zo’n vijf tot zes jaar in het buitenland. Je hebt er tenslotte ook veel in geïnvesteerd om er te komen! Het is een ervaring die de rest van je leven stempelt. Daarom besteden we bij Interserve ook veel aandacht aan nazorg, niet alleen voor jouzelf, maar ook voor je gezin.

Thuiskomst in Nederland

Na terugkomst moet je in Nederland je plek weer vinden. Dat kan even duren, zeker als je lange tijd in het buitenland hebt gewoond. Je omgeving is veranderd, maar jij ook! Wat is een goede volgende stap? In dit proces word je goed begeleid zodat je landing in Nederland zo zacht mogelijk verloopt.

interserve ontrack thuiskomst

Dit is de reis die Interserve met je start

Oriënteren

Door gesprek of Ontdek Interserve avond

Solliciteren

Na aanname start officieel het zoekproces

Voorbereiden

Interculturele training

Support

Opzetten van een thuisfrontcommissie en fondsenwerving

Start uitzending

Het opbouwen van een thuisfront

Een uitzending is geen privé-onderneming. Wij willen graag dat jouw thuisgemeente hierbij betrokken is om met je mee te leven, voor je te bidden en je te ondersteunen. Daarom helpen we je met het oprichten van een thuisfrontcommissie, die ervoor zal zorgen dat jouw uitzending een plek krijgt in de gemeente én voor jou fondsen werft om de uitzending te bekostigen.

Wil je ook graag Long Track?

Wat goed! Neem direct een kijkje bij onze vacatures. Wil je eerst meer weten, lees dan de stories van andere uitgezonden professionals.