Onze Partners en hun verhalen

Aaltje* traint verpleegkundigen in Zuid-Azië

Mijn naam is Aaltje en ik ben betrokken bij de school van een ziekenhuis in Zuid-Azië. Het is een klein ziekenhuisje dat noordelijk van de hoofdstad ligt. Ik geef les aan nurse assistants en geef bijscholingen aan verpleegkundigen die al langer werken. Verder help ik bij het standaardiseren van verpleegkundige handelingen zodat we de neuzen van alle verpleegkundigen, die in verschillende ziekenhuizen opgeleid zijn, dezelfde kant op krijgen. Het ziekenhuis heeft tot nu toe geen geaccrediteerde opleiding en daar werken we hard aan om dat wel voor elkaar te krijgen.

Ook ben ik betrokken bij een basisgezondheidsprogramma in een grote stad waar nurse assistants huisbezoeken doen en voorlichting over een gezonde leefstijl geven. Diabetes, hoge bloeddruk, verslaving en ondervoede kinderen komen veel voor in deze arme wijk waar we werken. Maar langzamerhand zien we toch dat sommige mensen minder medicijnen nodig hebben nadat ze geleerd hebben gezonder te leven.

*Aaltje heet in werkelijkheid anders. Vanwege veiligheidsredenen kunnen we niet haar echte naam vermelden.

De foto’s op deze pagina zijn ter illustratie.

header-aaltje-silhouet-600x600-2

Help mee. Deel het verhaal van Aaltje via social media

Doneer nu

Jouw hulp is hard nodig

Dankzij jouw donatie kunnen we:

  • Meer mensen uitzenden naar Azië en de Arabische wereld
  • Mensen in Azië en de Arabische wereld bereiken met het evangelie
  • Mensen goed voorbereiden op hun uitzending
  • Christenen in Nederland helpen om hun geloof te laten werken

Doneren

Geloof werkt. Help jij ons het geloof in de praktijk te brengen? Jouw bijdrage maakt verschil.

Persoonlijke info

Mollie

Totaalbedrag: €50,00 Maandelijks

Aaltje over Zuid-Azië

Het land waarin ik woon en werk heeft heel mooie natuur en cultuur, maar het is vaak lastig om daarvan te genieten, vooral als vrouw alleen. Het is een Islamitisch land en telt meer dan 230 miljoen inwoners waarvan iets minder dan 2% christen is. Het gebied waar ik nu woon is vrij conservatief. We kunnen goed bedekt door de chadar naar de markt naast het ziekenhuis, maar verder mogen we niet alleen de straat op. In de grotere steden is het wat gemakkelijker om je te verplaatsen.

Aaltje over geloof en werk

Voordat ik naar deze plek kwam kwam heb ik in andere landen gewerkt, maar langzamerhand kwam bij mij het verlangen meer voor christenen die verdrukt worden te mogen doen. Ik kwam in Nederland in contact met inwoners van het land waar ik nu ben en bracht een bezoek aan het land. Ik genoot van de gastvrijheid van de inwoners en zag dat er werk voor verpleegkundigen is.
Doordat het nauwelijks mogelijk is mensen buiten het ziekenhuis te bezoeken, heb ik weinig contacten met mensen van de grootste groep gelovigen. Dat vind ik wel jammer. Binnen het ziekenhuis geeft ik les aan jonge mensen die uit christelijke families komen, maar verschillenden van hen weten niet dat je geen christen bent door geboorte maar door wedergeboorte. Het is mooi om het daar tijdens de lessen ook over te kunnen hebben.

Aaltje over Interserve

Het mooie van Interserve vind ik dat het lijkt op een uitzendbureau, maar dan christelijk. Je gaat aan de slag in het beroep dat je hebt en doet dat als christen. Ik koos voor Interserve omdat het een organisatie met oude papieren is, veel ervaring heeft en dus ook begrijpt wat mensen die uitgezonden zijn nodig hebben. Het is fijn om een beroep te kunnen doen op de kantoormedewerkers.

Interserve beeldmerk zwart

Wat is de rol van Interserve?

Interserve begeleidt je tijdens het hele proces. Vanaf het moment dat je je aan het oriënteren bent, tijdens je voorbereiding, je daadwerkelijke plaatsing tot en met je thuiskomst. We staan naast je, net zoals jij uiteindelijk naast de lokale bevolking komt te staan. Levens veranderen uiteindelijk als mensen Jezus zien schitteren door anderen heen. En wij geloven dat er geen betere plek is om dit te laten zien dan op je werk, door jouw talenten!

  • Interserve biedt je de mogelijkheid tot ontwikkeling
  • We zoeken een praktische invulling voor je geloof in je werk
  • Jij mag putten uit onze jarenlange ervaring en kennis
  • Samen maken wij het verschil in Azië en de Arabische wereld

Introductie

Lees de verhalen van Aaltje