Onze Partners en hun verhalen

Arjan en Corine dragen bij aan medische projecten in Zuid-Azië

Sinds 2019 wonen en werken Arjan en Corine met hun kinderen in Zuid-Azië. Ze werken als vrijwilligers voor een christelijke organisatie die via verschillende ziekenhuizen en projecten medische hulp en ontwikkelingshulp geeft aan arme mensen in het land. Deze organisatie wil zo meewerken aan de bouw van Gods Koninkrijk in dat land en te delen van het leven in al zijn volheid (Joh. 10:10). Arjan en Corine dragen elk op hun eigen manier een steentje bij aan dit werk. Zo willen ze handen en voeten geven aan de opdracht om getuige te zijn van Gods liefde voor de mensen om hen heen.

Arjan werkt als biomedisch ingenieur in een gespecialiseerd ziekenhuis van deze organisatie. Hij werkt aan het opzetten en ontwikkelen van een biomedische afdeling die het onderhoud van de biomedische apparatuur verzorgd. Trainen van lokale medewerkers is hierbij belangrijk voor het bereiken van een duurzame ontwikkeling. Ook adviseert de afdeling bij de aanschaf van nieuwe medische apparatuur. Soms worden er ook specifieke apparaten ontwikkeld die lokaal slecht verkrijgbaar of erg duur zijn. Dit gaat in samenwerking met studenten van de technische universiteit Delft.

Corine begint met een nieuwe rol om samen met een collega-expat een afdeling op te zetten die onderzoek verricht binnen het werkveld van de organisatie. Dit kan wetenschappelijk onderzoek zijn naar specifieke ziekten zoals lepra of naar de effectiviteit van behandelingen. Het kan ook onderzoek zijn om de impact van het werk van de organisatie te meten en de kwaliteit van het werk te waarborgen. Corine zal zich richten op het ondersteunen van collega’s die onderzoek willen doen, en het verzorgen van onderwijs over de basis van medisch onderzoek.

Het werk van Arjan en Corine is van onschatbare waarde voor de mensen die ze helpen en de organisatie waarvoor ze werken. Het opzetten en onderhouden van een biomedische afdeling en het verrichten van onderzoek zijn essentiële onderdelen om duurzame ontwikkeling en verbetering van de gezondheidszorg te bereiken. Het werk van Arjan en Corine draagt bij aan de opbouw van Gods Koninkrijk in het land en het delen van het leven in al zijn volheid. Als u wilt bijdragen aan hun werk en het werk van de organisatie, overweeg dan om een donatie te doen. Elke bijdrage, hoe klein ook, kan een verschil maken in het leven van mensen die het hard nodig hebben.

De afbeeldingen op deze webpagina zijn ter illustratie.

square2

Help mee. Deel het verhaal van Arjan en Corine via social media

Doneer nu

Jouw hulp is hard nodig

Wat is er nodig?

Het formulier heeft geen Doelen ingesteld.

Dankzij jouw donatie kunnen we:

  • de gezondheidszorg in het land van Arjan en Corine verbeteren

  • verschil maken in de levens van mensen waarmee Arjan en Corine in contact zijn

  • een biomedische afdeling in een ziekenhuis opzetten en onderhouden

  • lokale medewerkers trainen zodat er een duurzame ontwikkeling ontstaat

Doneren

Geloof werkt. Help jij ons het geloof in de praktijk te brengen? Jouw bijdrage maakt verschil.

Persoonlijke info

Mollie

Totaalbedrag: €100,00 One Time

Arjan en Corine over Zuid-Azië

Arjan en Corine over geloof en werk

Arjan en Corine over Interserve

Interserve beeldmerk zwart

Wat is de rol van Interserve?

Interserve begeleidt je tijdens het hele proces. Vanaf het moment dat je je aan het oriënteren bent, tijdens je voorbereiding, je daadwerkelijke plaatsing tot en met je thuiskomst. We staan naast je, net zoals jij uiteindelijk naast de lokale bevolking komt te staan. Levens veranderen uiteindelijk als mensen Jezus zien schitteren door anderen heen. En wij geloven dat er geen betere plek is om dit te laten zien dan op je werk, door jouw talenten!

  • Interserve biedt je de mogelijkheid tot ontwikkeling
  • We zoeken een praktische invulling voor je geloof in je werk
  • Jij mag putten uit onze jarenlange ervaring en kennis
  • Samen maken wij het verschil in Azië en de Arabische wereld

Introductie

Lees de verhalen van Arjan en Corine