Onze Partners en hun verhalen

Helma aan het werk in Centraal Azië

Crisisopvang voor vrouwen en kinderen in Centraal Azië

Helma is een maatschappelijk hulpverlener onder dak- en thuislozen, mensen aan de zelfkant van de samenleving en doet ook opbouwwerk in wijken waar veel onveiligheid, zorgen en eenzaamheid ervaren wordt. Ze geniet enorm van het mogen meelopen op een stukje van de levensweg van de ander om samen te zoeken naar nieuw perspectief. “In Nederland zijn we gezegend met veel hulp, maar er zijn landen waar zelfs de basale hulp ontbreekt, nu mag ik daarheen!”

thumbnail_IMG_20190526_194940-5-300x200-removebg-preview

Help mee. Deel het verhaal van Helma via social media

Doneer nu

Jouw hulp is hard nodig

Wat is er nodig?

€0 van €5.000 opgehaald

Dankzij jouw donatie kunnen we:

  • materialen en personen vervoeren

  • ziekenhuizen en maatschappelijke organisaties bezoeken

  • de kinderclub uitbreiden

  • de eerste opvangwoning realiseren

Doneren

Geloof werkt. Help jij ons het geloof in de praktijk te brengen? Jouw bijdrage maakt verschil.

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €50,00 Maandelijks

Helma over Centraal Azië

Het land waar ik 3 maanden ga werken is voor veel mensen vrij onbekend. Weinig in het nieuws en niet heel toeristisch. Het is een onafhankelijke republiek, en voor 70% is de bevolking islamitisch. Er is veel sociale nood. Zo mag ik gaan helpen in de opstartfase van een crisisopvang voor vrouwen en kinderen die op straat terecht komen of om welke reden dan ook niet langer thuis kunnen wonen. De doelstelling is om waar mogelijk bij te dragen aan toerusting van sociale werkers en het vergroten van hun expertise.

Helma over geloof en werk

Ik geloof dat ieder persoon een uniek schepsel is van God en daarom kostbaar! Voor mij is het uitdragen van geloof onlosmakelijk verbonden aan wie je bent, wat je doet en hoe je met de ander omgaat. Ik geloof heel erg in present zijn en dat doen waar God je talenten voor gegeven heeft en waar Hij een verlangen voor in je hart gelegd heeft op welk vakgebied dan ook. Op deze manier kan je ook het meest laten zien wat een liefdevolle God onze Schepper is.

Helma over Interserve

In de afgelopen tijd ben ik toegerust voor deze komende maanden door een training en artikelen over verschillende onderwerpen rond multiculturaliteit, gezondheid, veiligheid etc. De training was intensief maar fijn. Ik ervaar de samenwerking met Interserve als prettig, waar nodig kan ik even met hun afstemmen voor advies.

Interserve beeldmerk zwart

Wat is de rol van Interserve?

Interserve begeleidt je tijdens het hele proces. Vanaf het moment dat je je aan het oriënteren bent, tijdens je voorbereiding, je daadwerkelijke plaatsing tot en met je thuiskomst. We staan naast je, net zoals jij uiteindelijk naast de lokale bevolking komt te staan. Levens veranderen uiteindelijk als mensen Jezus zien schitteren door anderen heen. En wij geloven dat er geen betere plek is om dit te laten zien dan op je werk, door jouw talenten!

  • Interserve biedt je de mogelijkheid tot ontwikkeling
  • We zoeken een praktische invulling voor je geloof in je werk
  • Jij mag putten uit onze jarenlange ervaring en kennis
  • Samen maken wij het verschil in Azië en de Arabische wereld

Introductie

Lees de verhalen van Helma