Onze Partners en hun verhalen

Juda* werkt met lokale boeren in Noord-Afrika

Welkom op mijn storypagina!

Ik ben 22 jaar en zit net tussen twee opleidingen in, waardoor ik een half jaar vrij heb. Ik ga met Interserve naar twee verschillende plekken: Noord-Afrika en later naar Duitsland.

Ik was al even bezig met het bedenken van een invulling van mijn vrije halfjaar toen ik een tijdje terug de Interservekalender aangereikt kreeg. Die had ik een tijdje links laten liggen totdat ik ging verhuizen. Maar toen ik die kalender weer oppakte en iets over Interserve las, werd ik gelijk enthousiast. God bevestigde dat dit was wat Hij voor mij gepland had. Nadat ik contact opgenomen had met Interserve, vielen verschillende dingen plotseling op hun plek. Zo kreeg ik bijvoorbeeld fulltime werk bij mijn zaterdagbaantje, zodat ik kon gaan sparen.

Ik ga dus naar twee locaties. In Noord-Afrika mag ik werken met lokale boeren. De hitte en droogte brengt verschillende uitdagingen met zich mee. In Duitsland ga ik aan de slag bij een vredeshuis, waar vluchtelingen uit een nabijgelegen AZC terecht kunnen met hun verhaal, om even tot rust te komen en iets te eten.

Persoonlijk contact

Het werk op beide locaties is vooral gericht op persoonlijk contact, ik probeer dus in de manier van omgaan en in een dienende houding iets van Christus te laten zien. Ik hoop een ervaring op te doen met zendingswerk en betekenisvolle relaties op te bouwen over de grenzen van cultuur heen. Ik hoop ook mijn ervaringen uit de Noord-Afrikaanse cultuur mee te nemen om de mensen in het AZC in Duitsland wat beter te kunnen begrijpen. 

*Juda heet in werkelijkheid anders. Vanwege veiligheidsredenen kunnen we niet zijn echte naam vermelden.

De foto’s op deze pagina zijn ter illustratie.

square juda

Help mee. Deel het verhaal van Juda via social media

Doneer nu

Jouw hulp is hard nodig

Dankzij jouw donatie kunnen we:

  • Meer mensen uitzenden naar Azië en de Arabische wereld
  • Mensen in Azië en de Arabische wereld bereiken met het evangelie
  • Mensen goed voorbereiden op hun uitzending
  • Christenen in Nederland helpen om hun geloof te laten werken

Doneren

Geloof werkt. Help jij ons het geloof in de praktijk te brengen? Jouw bijdrage maakt verschil.

Persoonlijke info

Mollie

Totaalbedrag: €50,00 Maandelijks

Juda over Noord-Afrika en Duitsland

Juda over geloof en werk

Juda over Interserve

Interserve beeldmerk zwart

Wat is de rol van Interserve?

Interserve begeleidt je tijdens het hele proces. Vanaf het moment dat je je aan het oriënteren bent, tijdens je voorbereiding, je daadwerkelijke plaatsing tot en met je thuiskomst. We staan naast je, net zoals jij uiteindelijk naast de lokale bevolking komt te staan. Levens veranderen uiteindelijk als mensen Jezus zien schitteren door anderen heen. En wij geloven dat er geen betere plek is om dit te laten zien dan op je werk, door jouw talenten!

  • Interserve biedt je de mogelijkheid tot ontwikkeling
  • We zoeken een praktische invulling voor je geloof in je werk
  • Jij mag putten uit onze jarenlange ervaring en kennis
  • Samen maken wij het verschil in Azië en de Arabische wereld

Introductie

Lees de verhalen van Juda