Onze Partners en hun verhalen

Margriet werkt op een Grieks eiland

Hoi! Ik ben Margriet en ik ga naar een eiland in Griekenland om in een vluchtelingenkamp aan de slag te gaan. Ik geloof dat het Gods opdracht is om ons te ontfermen over onze naaste, ieder op de plek waar Hij ons roept. God heeft een zaadje in mijn hart geplant voor dit werk toen ik er voor het eerst mee in aanraking kwam. In het najaar van 2022 werd meer en meer duidelijk dat daar de plek is waar ik mag zijn om Zijn opdracht te volgen. In het dagelijkse werk in het kamp mag ik een stukje meelopen op de levensweg van vrouwen en kinderen die zich in een heftige periode van hun leven bevinden. Ik mag naast vrouwen zitten om te praten of stil te zijn. Ik mag elke vrouw laten voelen dat ze waardevol is. Ik mag me verwonderen over de creatieve talenten die tot uiting komen tijdens art workshops. Ik bid dat ik met of zonder woorden de hoop en liefde die in Jezus zijn, door mag geven. Ik ervaar het als een zegen om als christen aanwezig te zijn op een plaats waar zoveel naties met elk hun eigen pijn, verdriet en lijden samenkomen.

square2

Help mee. Deel het verhaal van Margriet via social media

Doneer nu

Jouw hulp is hard nodig

Wat is er nodig?

€13.205 van €21.856 opgehaald

Dankzij jouw donatie kunnen we:

  • als christenen op een praktische manier zorgen voor onze naasten in nood, bijvoorbeeld door het uitdelen van kleding en hygiënische middelen;

  • sociale hulp bieden aan mensen die behoefte hebben aan veiligheid en nabijheid;

  • vluchtelingen in contact brengen met Jezus’ liefde;

  • bijdragen aan nieuwe ontmoetingen met Jezus.

Doneren

Geloof werkt. Help jij ons het geloof in de praktijk te brengen? Jouw bijdrage maakt verschil.

Persoonlijke info

Mollie

Totaalbedrag: €15,00 Maandelijks

Margriet over Griekenland

Het eiland waar ik ga werken, is een plek waar schoonheid en de gebrokenheid van deze wereld heel dicht bij elkaar komen. Het is een prachtig eiland in de Egeïsche zee dat in de zomer vooral van toerisme leeft. Al sinds het begin van de vluchtelingenstroom zijn ook hier vluchtelingen gestrand. Zij woonden tot 2021 in hun zelfgebouwde hutjes in de ‘jungle’ aan de rand van de stad, in afwachting van hun asielprocedure. In het najaar van 2021 heeft de regering van Griekenland midden op het eiland een Closed Controlled Acces Center geopend. Een ruim opgezet kamp dat goed beveiligd en afgesloten is. Voor iedereen zijn de primaire lichamelijke basisbehoeften, zoals voedsel, een bed en sanitair beschikbaar. Wij doen als team ons best om er te zijn voor praktische, sociale en soms emotionele behoeften van de mensen die we ontmoeten.

Margriet over geloof en werk

Het is Gods liefde die mij drijft om op deze plek te gaan dienen. Het is een opdracht Zijn liefde en hoop door te geven aan mensen die voelen dat zij veroordeeld, weggekeken en afgeschreven worden. Jezus is ons grote Voorbeeld in het bewogen zijn met alle mensen om ons heen die Hij geschapen heeft, in het bijzonder de zwakste schakels. Daarnaast roept Hij ons op om Zijn licht te verspreiden. Daarom geloof ik dat ik als christen juist zichtbaar aanwezig moet zijn en liefde moet geven op deze plek. Actieve verspreiding van religie is niet mogelijk binnen het gesloten kamp. Dat maakt dat wij uitgedaagd worden om juist door onze daden en aanwezigheid Jezus’ licht te laten schijnen.

Margriet over Interserve

Zoekend naar een mogelijkheid om voor langere tijd met vluchtelingen te werken, ontdekte ik Interserve. Het is bemoedigend om in gesprek met (oud-)partners van Interserve te ontdekken hoe Gods werk op zoveel plaatsen in de wereld in de praktijk gebracht wordt! Ik krijg zo van ervaren mensen de begeleiding en steun die ik nodig heb om Gods roeping voor mij in de praktijk te brengen.

Interserve beeldmerk zwart

Wat is de rol van Interserve?

Interserve begeleidt je tijdens het hele proces. Vanaf het moment dat je je aan het oriënteren bent, tijdens je voorbereiding, je daadwerkelijke plaatsing tot en met je thuiskomst. We staan naast je, net zoals jij uiteindelijk naast de lokale bevolking komt te staan. Levens veranderen uiteindelijk als mensen Jezus zien schitteren door anderen heen. En wij geloven dat er geen betere plek is om dit te laten zien dan op je werk, door jouw talenten!

  • Interserve biedt je de mogelijkheid tot ontwikkeling
  • We zoeken een praktische invulling voor je geloof in je werk
  • Jij mag putten uit onze jarenlange ervaring en kennis
  • Samen maken wij het verschil in Azië en de Arabische wereld

Introductie

Lees de verhalen van Margriet