Retraites

Doe je crosscultureel werk in het buitenland of in Nederland, of speel je met de vraag of dat wat voor jou is? Ben je op verlof of na uitzending teruggekeerd naar Nederland en zit je in die lastige fase van ‘re-entry’? Of zit je middenin de hectische periode voor een eerste vertrek naar het buitenland? Dan vind je het wellicht fijn om een pas op de plaats te maken en een stilteretraite in te plannen!

Individueel begeleide stilteretraites

Namens Interserve organiseert Annieke van Dijk stilteretraites. Een individueel begeleide stilteretraite is een retraite op maat. Luisterend naar waar jij bent in je relatie met God of welke vragen er voor jou spelen, krijg je Bijbelgedeelten en andere suggesties aangereikt die jou verder kunnen helpen. Eenmaal per dag ontmoet je Annieke voor een gesprek van ongeveer 45 minuten. De rest van de dag ben je alleen met God in de stilte. De lengte van je retraite – twee tot zes dagen – wordt in overleg bepaald.

Heb je vragen of wil je je opgeven voor een retraite, kijk dan hier voor de meest recente retraite-informatie.

Sinds 1 januari 2023 worden onze retraites vergoed tot een maximum van €185,- voor deelnemers die aanvullend verzekerd zijn bij ProLife met een Medium Polis of hoger!

IMG_0292---kopie

In de stilte Gods aanwezigheid zoeken. Alsof je wacht op een ijsvogel. Dat is volgens Annieke van Dijk de essentie van een stilteretraite. “Mijn ervaring is dat God daarin altijd op een bepaalde manier werkt. Er komt helderheid over iets waar je op dat moment mee zit. Er ontstaat een spoor, ook al zie je dat soms pas later.

Annieke

Geestelijke begeleiding

Retraites zijn soms een aanleiding voor mensen om Annieke te vragen hen geestelijke begeleiding te geven in het dagelijks leven. Dat doet zij graag, als ze daar ruimte voor heeft. Geestelijke begeleiding is iets anders dan counseling of pastoraat, al zijn er zeker raakvlakken. Geestelijke begeleiding zoek je niet zozeer vanwege een probleem dat speelt, maar vanwege een verlangen. Je zou dit kunnen verwoorden als een verlangen naar God of naar groei in intimiteit met God. En daar volgt dan weer de zoektocht op naar de roeping die daaruit voortkomt en hoe daar handen en voeten aan gegeven kan worden in het dagelijks leven.

Als je hierin geïnteresseerd bent of er vragen over hebt kun je contact opnemen met Annieke.

Begeleider

Annieke van Dijk woonde van 1993 tot 2013 in Jordanië. De eerste jaren werkte ze fulltime als arts in het anNoor Sanatorium in Mafraq. Na een opleiding voor geestelijk begeleider in Engeland in 2006 ging Annieke parttime werken als arts op een polikliniek voor vluchtelingen in Amman. Daarnaast begon zij met het aanbieden van stilteretraites voor zendingswerkers en was zij actief betrokken bij het opzetten van een member care netwerk in Jordanië. In maart 2013 keerde Annieke terug naar Nederland. Van 2013 tot 2021 werkte zij voor Interserve Nederland als Member Care Coördinator.

In ons tijdschrift Shift van mei 2020 vind je een interview met Annieke over retraites.

Foto gemaakt door Folkert Rinkema
Foto gemaakt door Folkert Rinkema

Meer weten?

Bezoek eens een event. Kijk in onze agenda wanneer we bij jou in de buurt iets organiseren.

Volg ons via de volgende kanalen