interserve on track

We nemen je mee On Track

Alle uitzendingen vanaf 4 maanden tot twee jaar.

Wat is een korte termijn uitzending?

Bij Interserve kun je voor kortere tijd in het buitenland werken. Bijvoorbeeld als je een tussenjaar of een stage wilt doen. Ons programma, On Track, is ook een goede manier om te ontdekken of werken in het buitenland wel bij je past. We bemiddelen voor periodes van 4 tot 24 maanden. We zoeken een werkplek die past bij jouw talenten en werkervaring, een plek waar jij je kunt ontwikkelen. Je krijgt van ons een goede voorbereiding, zodat je verblijf in het buitenland een fijne ervaring wordt voor jou en voor de mensen om je heen.

interserve wat is ontrack
interserve ontrack trainingsprogramma

Interserve trainingsprogramma

Voorbereiding
Om je verblijf te laten slagen, is een goede voorbereiding nodig. Niet alleen op het werk dat je gaat doen, maar ook op het leven in een ander land met een andere cultuur. Voor je vertrekt volg je bij Interserve een vierdaagse training. Je gaat je verdiepen in het land, de cultuur en de godsdienst van je gastland. Ook het regelen van allerlei logistieke zaken kost tijd. Reken op een half jaar. Bij aankomst staan er mensen van Interserve klaar. Zij helpen je om snel je weg te leren vinden in je nieuwe gastland. Je krijgt een korte introductie op taal en cultuur, zodat je kunt communiceren met de lokale bevolking. En daarna ga je aan de slag op je nieuwe werkplek!

Je werkt tijdens de uitzending

Net als in Nederland, werk je tijdens kantooruren. Naast je werk doe je wat je thuis ook deed. Je gaat op stap met vrienden of doet mee met activiteiten van een plaatselijke kerk. Je doet heel nieuwe werkervaring op. Je leert je bewegen in een andere cultuur. En je ontwikkelt je ook op persoonlijk vlak. Je hoeft niet de zeepkist op om te evangeliseren. Het is genoeg om er te zijn. Gewoon, als jezelf.

Thuiskomst in Nederland

Na terugkomst moet je in Nederland je plek weer vinden. Het kan even duren voor je je weer helemaal thuis komt. Soms is je blik op de toekomst veranderd, wat is een goede volgende stap? We hebben een afrondend gesprek met je en houden de eerste maanden na terugkeer contact.

interserve ontrack thuiskomst

Dit is de reis die Interserve met je start

Oriënteren

Door gesprek of Ontdek Interserve avond

Solliciteren

Na aanname start officieel het zoekproces

Voorbereiden

Equipped2Go training

Support

Opzetten van je fondsenwerving en je communicatie

Start uitzending

Wat zijn de kosten en wat krijg ik daarvoor?

De kosten van On Track zijn afhankelijk van het aantal maanden dat je weggaat. Dit bedrag betaal je voor plaatsing, voorbereiding en begeleiding. Daarboven komen nog de kosten voor eventuele inentingen, je visum, vliegticket en huisvesting. Samen met jou stellen we een begroting op. In de training krijg je alle tools voor je fondsenwerving.

Wil je ook graag On Track?

Wat goed! Neem direct een kijkje bij onze vacatures. Wil je eerst meer weten, lees dan de stories van andere uitgezonden professionals.