Onze Partners en hun verhalen

Elly* is social worker in Zuidoost-Azië

Ik werk als social worker in een land in Zuidoost-Azië. Na een aantal jaren in een ander land in Oost-Azië leidde God mij naar deze plek. Hier wonen veel vluchtelingen uit het land waar ik eerder woonde. Ik richt me op deze groep en in het bijzonder op de moslims onder hen en ik bouw relaties op met vrouwen om iets van Gods liefde te laten zien.


Daarnaast begeleid ik een aantal gezinnen die vanuit de islam christen geworden zijn. Zij hebben het als vluchteling in mijn land erg moeilijk. Ik mag hen helpen bij het vinden van fondsen. En door mijn contacten in andere delen van de wereld lukt het soms om hen naar een veilig land te laten verhuizen. Dit zijn voor deze mensen intensieve processen, waarbij ik het voorrecht heb dat ik met ze op mag wandelen in hun zoektocht naar een veilige toekomst. Zo zie ik God aan het werk in mensenlevens. Bij dit alles mag ik veel gesprekken voeren over de betekenis van de Bijbelse boodschap in het dagelijks leven.

*Elly heet in werkelijkheid anders. Vanwege veiligheidsredenen kunnen we niet haar echte naam vermelden.

De foto’s op deze pagina zijn ter illustratie.

square2

Help mee. Deel het verhaal van Elly via social media

Doneer nu

Jouw hulp is hard nodig

Wat is er nodig?

Het formulier heeft geen Doelen ingesteld.

Dankzij jouw donatie kunnen we:

  • samen met Elly van grote betekenis zijn voor vluchtelingen in een islamitisch land

  • vluchtelingen in contact brengen met Jezus' liefde

  • bouwen aan sterke relaties tussen christenen en niet-christenen

  • fondsen vinden voor vluchtelinggezinnen die bekeerd zijn tot het christendom

Doneren

Geloof werkt. Help jij ons het geloof in de praktijk te brengen? Jouw bijdrage maakt verschil.

Persoonlijke info

Mollie

Totaalbedrag: €15,00 Maandelijks

Elly over Zuidoost-Azië

Het land waar ik woon is cultureel divers. Er leven verschillende etnische groepen en er worden verschillende talen gesproken. Daarnaast wonen er ook nog eens duizenden vluchtelingen, afkomstig uit wel twintig verschillende landen. Soms gevlucht vanwege oorlog, soms vanwege vervolging, omdat mensen christen zijn of christen zijn geworden en soms ook vanwege economische redenen. Het is een islamitisch land, maar voor andere soorten geloof is wel ruimte. De regering zorgt echter niet voor de vluchtelingen en verklaart hen daarmee feitelijk vogelvrij. Maar voor mij geeft dit wel gelegenheid om als buitenlander met hen in contact te komen.

Elly over geloof en werk

In mijn werk kan ik openlijk christen zijn. Al mijn vriendinnen die vluchteling en moslim zijn weten dat ik christen ben. Ik kan met ze bidden en waar mogelijk iets over het evangelie delen. Bij degenen die christen geworden zijn vanuit een moslimachtergrond, is er veel openheid om samen de Bijbel te bestuderen en met elkaar te spreken over wat christen-zijn betekent voor het dagelijks leven.

Elly over Interserve

Toen ik me jaren geleden geroepen wist om in een ander land te gaan wonen en werken, kwam ik bij Interserve uit omdat deze organisatie uitzendt in je beroep. Het spreekt me aan dat wij als uitgezonden werkers op deze manier kunnen wonen, werken en ons geloof delen in landen waar we anders niet binnen zouden komen.
Ik ben dankbaar dat Interserve in mijn land aanwezig is en voor de vele contacten die ik in de loop van de jaren via hen gekregen heb. Interserve is een mengeling van mensen en culturen, gedreven om Gods liefde en Zijn Licht wereldwijd te laten schijnen.

Interserve beeldmerk zwart

Wat is de rol van Interserve?

Interserve begeleidt je tijdens het hele proces. Vanaf het moment dat je je aan het oriënteren bent, tijdens je voorbereiding, je daadwerkelijke plaatsing tot en met je thuiskomst. We staan naast je, net zoals jij uiteindelijk naast de lokale bevolking komt te staan. Levens veranderen uiteindelijk als mensen Jezus zien schitteren door anderen heen. En wij geloven dat er geen betere plek is om dit te laten zien dan op je werk, door jouw talenten!

  • Interserve biedt je de mogelijkheid tot ontwikkeling
  • We zoeken een praktische invulling voor je geloof in je werk
  • Jij mag putten uit onze jarenlange ervaring en kennis
  • Samen maken wij het verschil in Azië en de Arabische wereld

Introductie

Lees de verhalen van Elly